+86-917-3373399 info@yunch.tech
Kategorijo izdelkov
Kontaktiraj nas

Shaanxi Yunzhong Industry Development Co, Ltd

Naslov: NO.128 Gaoxin Road, Baoji City, Shaanxi Province Kitajske

PC: 721013

Tel: + 86-917-3373399

Faks: + 86-917-3373378

E-pošta: info@yunch.tech

Industrijske novice
Učinek ostankov magnezijevega klorida v gumijaste titane na taljenje in litje titana in titanove zlitine
Jan 23, 2018


Sponge titanium je lahki, trdi in satni produkt. Ne more se neposredno uporabljati za proizvodnjo titanovih izdelkov. Izvesti ga mora toplotno obdelovanje z visokim temperaturamom in gostota titana, ki se uporablja za obdelavo titana. Titanove in titanove zlitine iztopimo s titansko gobo v vakuumski žarnici. Delci titana in materiali iz zlitin so stisnjeni v bloke, skupina pa je varjena v potrošni elektrodi. Taljenje ingot se izvaja v zaprti vakuumski komori. Med postopkom taljenja je nemogoče prilagoditi kemično sestavo taline, zato ima gobec titan zelo pomembno vlogo pri nadzoru kakovosti ingota. Magnezijev klorid bo neizogibno ostal v gobici titana, proizvedenega z redukcijo magnezijeve toplote. Ta magnezijev klorid ima škodljive učinke na elektrode, ingot in taljenje opreme. Zato je za izboljšanje kakovosti izdelka v proizvodni praksi zelo pomembno, da se preuči vpliv ostankov magnezijevega klorida na taljenje in litje titana in titana.


timg.jpg


Vlaženje preostalega magnezijevega klorida povzroči nastanek oborina na površini elektrode. Glavni ostanek titanove gobice, ki ga proizvede magnezijev toplotni proces, je magnezijev klorid, ki ga zlahka raztopimo v zraku, da proizvedemo hidrate. Hidrat je bela in vsebnost vlage je sorazmerna časovnemu času vlažnosti zraka in stika. Med segrevanjem se vodna para in magnezijev oksid, razgrajeni s hidroksi magnezijevim kloridom, povečajo vsebnost kisika v ingoti. Pokazalo se je, da je svetlo bogato alfa plast enostavno videti zaradi segregacije kisika. Med postopkom valjanja deformacija obeh straneh bogate alfa plasti ni uskladitev, kar vodi k povečanju lokalnih obremenitev in krhkega materiala, kar povzroča razpoke.

 

Preostali magnezijev klorid ima velik vpliv na površino ingota. Sediment na površini ingota je sestavljen iz finih oksidov, kloridov in drugih vključkov. Brezvodni magnezijev klorid, ki pokriva površino oksida, ohladi in raztopi v zraku in zbere veliko vode. Ko je odlaganje magnezijevega klorida več, se doda nekaj časa in bo obstajala raztopina magnezijevega klorida. Preostala toplota ingota bo raztopila, raztopljena z magnezijevim kloridom, izhlapela del vlage, vendar ne more popolnoma odstraniti vlage, zato je usedlina lepljiva in pritrjena na površino ingota, zato ga ni težko odstraniti . Na površini ingota ima ta "črna" ali "črna lise" neposredno v peč, dvakrat od taljenja, vezana na veliko količino vode in oksidnih vključkov, kar povečuje težave pri nadzoru vakuumskega taljenja in litja, enostavno za izdelavo kakovostnih napak, kot so poroznost in vključki.

 

[[JS_BodyEnd]]